dijous, 10 d’abril del 2008

Més sobre Zimbabwe

Avui fa dotze dies de les eleccions, i els resultats oficials encara no han estat publicats. A hores d'ara sembla clar que, independentment de les intencions personals que el president Mugabe pogués tenir, tota la seva xarxa clientelar s'ha posat a treballar per a no perdre el poder. I la veritat és que l'espectacle és esperpèntic. El partit del govern denunciant la comissió electoral central al tribunal suprem, per a impugnar uns resultats electorals que no han estat fet públics! I a més denunciant una comissió electoral que tothom sabia que controlaven a voluntat! A hores d'ara no està clar si hi haurà segona volta o bé si el partit al poder intentarà anular les eleccions i fer-les de nou -amb la qual cosa no estaria obligat a fer-ho abans no passin vint-i-un dies de la primera volta. Mentrestant el país sembla tranquil, encara que les informacions que arriben són contradictòries, i hi ha massa veus que parlen d'una onada de repressió a les zones rurals, on el partit de Mugabe ha estat derrotat en molts casos contra pronòstic.

Com sempre, continuarem informant, però sembla clar que hi aniré d'aquí a tres setmanes. Ahir em passaven els preus de l'hotel on ens hem d'allotjar. Un tres estrelles on una habitació senzilla val 3,249,090,000.00 dòlars de Zimbabwe, i una suite en val 4,296,591,000.00. Això correspon aproximadament a 100 i 130 dòlars americans. En teoria els preus han de ser els mateixos d'aquí a tres setmanes, però mai se sap, en un país on estan essent emesos bitllets amb data de caducitat.

PS: per cert, aquest hotel té un nom curiós, el "Cresta Oasis". Un refugi per a punks revinguts? Un paradís per als pollastres? (en aquest cas PS no vol dir post scriptum sinó poca-soltada)