divendres, 9 de maig del 2008

Cape Town

Confesso que feia temps que una ciutat no m’impressionava tant. Ciutat del Cap és una de les ciutats més espectaculars que he vist, realment singular, situada en una localització privilegiada que la fa única. La ciutat creix a la punta nord de la península del cap de bona esperança, sota la falda de Table Mountain. Imagineu-vos una Barcelona delimitada per una muntanya que fes dos cops l’alçada del Tibidabo i que caigués com ho fa Montjuic. De Table Mountain cap al Nord, la ciutat i el mar. Cap a l’est, s’estén la ciutat amb totes les seves grandeses i misèries. Cap al sud, el marc espectacular i incomparable del cap de bona esperança.

El centre de la ciutat és una barreja d’influències colonials diverses. Des del districte de negocis, que em recordava molt la zona al voltant del port de Buenos Aires –a l’americana, però sense arribar al gegantisme dels edificis i carrers-, fins a la zona pels volts de Long Street, amb els seus edificis d’inspiració victoriana.

En qualsevol cas el que talla la respiració és contemplar tot el panorama des de Table Mountain. Sobretot quan has fet la pujada a peu, després d’una nit festiva i llarga.

Continuarà...

1 comentari:

Dani ha dit...

¡boa qué guapo neeeeeeeeen!
Feia molt de temps que no hi entrava al teu blog per culpa de la meva manca d'higiene mental. Mai no he disposat d'un vàter o una reclycer basket en condicions, así que ya se sabe, drenaje deficiente, inmadurez irreconducible, etc, etc però ja m´he rentat per dintre i és un plaer llegir-te novament. Diu G!

Esta para los no iniciados en el frescor:

Sensaciones de barbitúrico en tu sobaco... aahhh!
yeola!